Geitenmelk is gezond

 

Geitenmelk is erg gezond. Er is nauwelijks verschil te proeven tussen verse geitenmelk en koemelk. Geitenmelk die niet lekker smaakt is oud, gepasteuriseerd of niet hygiënisch behandeld tijdens of na het melken.

Het eerste wat opvalt is dat geitenmelk witter is dan koemelk. In koemelk zit het stofje caroteen. Hieruit kan je vitamine A maken. Een geit zet de caroteen al om in vitamine A waardoor er 4 keer zoveel vitamine A in de geitenmelk zit. Deze vitamine is goed voor je ogen en je huid.

In geitenmelk zit ook twee keer zoveel vitamine D. Deze vitamine is goed voor je botten en tanden. Geitenmelk is makkelijker te verteren dan koemelk. Dit komt doordat de vetten in geitenmelk beter verdeeld zijn en er minder suiker in zit. Het heeft maar 40 minuten nodig om de maag te passeren. Bij koemelk duurt dit anderhalf uur.

Verder bevat geitenmelk het dubbele aan waardevolle mineralen. Het bevat een natuurlijke antibiotica met kankerremmende stoffen. Ook bevat het weinig zout waardoor het erg geschikt is voor mensen met hart- en vaatziekten.

Zoals je ziet is geitenmelk heel anders dan koemelk. Het is lekker en gezond. Sommige mensen zijn allergisch voor koemelk, zij kunnen er ziek van worden. Veel mensen die koemelkallergie hebben, kunnen vaak wel geitenmelk verdragen. Geitenmelk is goed voor mensen die problemen hebben met hun maag en darmen. De melk verteert sneller en is dus beter voor maag en darmen. Verder is geitenmelk goed voor mensen met botklachten of hooikoorts.