Geitenvlees

In het buitenland staat geitenvlees al tijden bekend als een echte culinaire delicatesse. Door het professionel houderij-systeem ontdekken steeds meer consumenten de uitzonderlijke smaak van dit dier ook in Nederland.

• Capretto
De naam voor een geiten-zuiglam van 8 tot 10 weken. Het lam krijgt alleen melk.

• Chevon
Een geitenlam in leeftijd van 5 tot 7 maanden. Naast melk heeft het dier ook ruwvoer en granen gehad. Het vlees heeft een heel eigen smaak en karakter.

Voedingswaarde

Geitenvlees is minder vet dan kip, maar heeft meer eiwit dan rundvlees. Geitenvlees is ten opzicht van de traditionele vleessoorten lager in calorieën, totaal vet, verzadigd vet en cholesterol. De lage niveaus van verzadigd vet en cholesterol, in combinatie met zijn hoge ijzer en eiwitgehalte, maken geitenvlees een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezond stuk vlees. 

Voedingswaarde per 100 gram:
• Energie      456 kj 109 kcal 
• Eiwitten    20,6 gr 
• Koolhydraat    0 gr 
• Vet    2,31 gr / Verzadigd Vet    0,71 gr / Enkelvoudig Onverzadigd Vet    1,03 gr / Meervoudig Onverzadigd Vet    0,17 gr
• Cholesterol    57 mg
• Vezels    0 g 
• Natrium    82 mg 
• Kalium    385 mg 

Geitenvlees bevat veel vitaminen van de B-groep die alleen wateroplosbaar zijn. Sommige van deze vitaminen kan men enkel terugvinden in dierlijke producten

Regelmatig hoor je dat geitenvlees met schapenvlees wordt vergeleken. Het vlees van een geit is echter veel milder en kruidiger dan het ons bekende lamsvlees. Geitenvlees is magerder en bevat minder cholesterol dan ander slachtdieren. Vaak hoor je ook dat geitenvlees een sterke geur heeft. Dat is een wijd verbreid misverstand. Door het eten van gras slaat het dier een chemische stof met de naam 'skatol' op in het lichaamsvet. Hoe ouder het dier hoe nadrukkelijker de geur van skatol aanwezig is. Bij jonge dieren wordt de geur grotendeels weggenomen door ze een mand voor de slacht alleen nog graan te voeren. Door een snelle en harde bereiding zoals bij grillen of barbecueën kan de geur wat sterker overkomen. Die verdwijnt echter na de eerste verhitting.

Mooi geitenvlees herken je, afhankelijk van de leftijd, aan de mooie wat crèmekleurige tot donkerroze kleur en de frisse geur. Het vlees glanst is stevig, kleeft niet en is veerkrachtig. Naarmate het dier ouder wordt zal het vlees een dieprode kleur krijgen en wordt de smaak meer uitgesproken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland - 
Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland- 
Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland- 
Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland- 
Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland- 
Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland- 
Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland- 
Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland- 
Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland- 
Verkoop geitenvlees - geitenvlees kopen - omgeving zwolle kampen- overijssel- gelderland